База с имейл адреси на абонати – вашия златен актив за бизнес в Интернет! Защо?

имейл адреси

Здравейте, драги читатели на моя блог! На вън е жега, при мен в моя град сега е +30, в стаята е задушно, но това не е повод за мързелуване! Затова, на работа… Този път ще поговорим за основите на онлайн бизнеса – бизнес в Интернет, и разговора ще е конкретно за собствена база от имейл адреси на абонати. Защо е нужна ваша собствена база от имейли на абонати и какъв е нейния смисъл за вашия бизнес в Интернет. По нататък което ще прочетете е много важно! Малко по късно ще обясня защо.

Веднага след като създадете блог, трябва веднага, още от първия ден, да се погрижите вашия блог да събира собствена база от имейл адреси на абонати! За какво е нужно това и какво е база от имейл адреси на абонати?

База от имейл адреси на абонати се създава със доброволно събиране на E-mail адреси на хора. Най-често от нужните данни ще ви трябват : името на човека и неговия имейл адрес. Какво означава доброволно събиране? Това означава, че хората по своя собствена воля ще се записват при вас. Разбира се, те ще се подписват не просто така. В замяна ще трябва да предоставите на хората някаква безплатна и полезна информация. Това може да е книга, аудио или видео курс, или нови статии във вашия блог.

Така вие ще събирате ваша целева активна аудитория, която ви се доверява. А доверието е 90% от успеха във вашия онлайн бизнес! Това ви го казвам от собствен опит! Какво означава целева аудитория? Това е тази аудитория, на която са интересни именно темата на вашия блог, вашите статии, вашите курсове и т.н. Въобще всичката информация, която предоставяте. За какво е нужна собствена база от имeйл адреси?

База с имейл адреси на абонати е нужна за вашия собствен пиар, за реклама и за бъдещи продажби. Вече съм писал за рекламата на сайт-блог в статия „Първи стъпки в рекламата на сайт – блог. Реклама на сайт“. Не всеки човек може да запомни вашия блог, не всеки ще го добави в любими или ще влезе в него още един път. Но почти всеки човек проверява електронната си поща. И най-добрия начин да напомните за себе си и вашия блог, е когато човек получи на имейла си писмо с новина от вас за това, че вие сте написали нова статия във вашия блог, или сте създали някакъв интересен курс, или провеждате някаква акция.

Вариантите са много. Вие постоянно, благодарение на това, че човека някога се е записал като имейл абонат на вашия блог, ще му напомняте за себе си. А това е много важно! В Интернет трябва да ви познават, да си спомнят и да говорят за вас. Само благодарение на това вие ще можете да построите собствен успешен онлайн бизнес! Надявам се разбирате, колко е важно това!

И така, ние разбрахме, колко е важна собствената база от имейл абонати за рекламата и развитието на сайт или блог. Докато във вашата база с имейл абонати има имейл адрес на човека, който доброволно се е абонирал за новини и предложения, дотогава вие сте свързани с този човек с невидима нишка. И тогава само с един клик на мишката вие може да напомните на човека за себе си или нещо да му предложите.

Ето тук започва най-интересното! Нещо да се предложи… Да се предложи да се купи нещо. А може да се предложат много неща! И ако на човека вашия продукт е интересен и нужен, той непременно ще го купи, защото ви вярва! Нали помните, какво казах по горе за доверието? Вие вече имате собствен бренд, това е вашия сайт или блог. Хората вече ви познават, знаят вашите възможности и такава аудитория е по лоялна и не се отнася към вас с недоверие и подозрение. Това е огромен плюс в бизнеса!

Ще ви го кажа по-просто… Имате ли нужда от постоянни читатели и потенциални клиенти? Ако твърдо отговаряте – да, това означава, че ви трябва собствена база от имейл адреси на абонати на вашия блог. А това е вашия златен актив!

Навярно ви интересува въпроса, колко може да се спечели със собствената база от имейли на абонати? Ако имате 3000 целеви абонати, може да заработите до $800 от едно писмо! Това е максимума, но е реално! Разбира се, не винаги е така. Но само помислете колко може да печелите само от едно писмо, а нали може да предлагате много пъти на хората да купят нещо полезно и интересно. Тук акцентирам върху думата – постоянно! Постоянно трябва да работите за събиране на нови абонати.

Помислете, колко често на хората им трябват клиенти за техните стоки или услуги, и колко често те просто не знаят къде да ги намерят. Разбира се, съществува реклама, ще кажете вие… Но рекламата не е по джоба на всеки и не винаги тя се отплаща с продажби. Да не говорим, че рекламата в Интернет е скъпо удоволствие!

И ако вече имате собствена база от имейл адреси на абонати, това е вече готово решение! Вашите потенциални клиенти са постоянно на разположение! И няма нужда никого да търсите! Затова базата с имейли – това е вашия златен актив! Който много години ще ви носи полза, дали като постоянни читатели или като ваши клиенти.

В тази статия написах за важността за притежаване на собствена база от имейл адреси. В бъдещи публикации ще се спра по-подробно върху техническите моменти за събиране на база от имейл абонати. Затова следете за нови статии.

Вие имате ли собствена база от имейл адреси? Напишете в коментарите…

Ако ви е харесала статията – споделете я в Twitter и Facebook. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите, непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *