Как да настроите автоматичен ъпдейт на разширенията

Здравей, читателю! За много хора е дразнещо, че се налага почти всеки ден да се прави ъпдейт на някое разширение. В тази статия ще ви покажа, как да настроите автоматичен ъпдейт на разширенията в WordPress. Също така ще разберем как да изключим от списъка за автоматичен ъпдейт някой от разширенията.

Кога и защо би трябвало да използвате автоматичен ъпдейт на разширенията?

По подразбиране WordPress може да прави сам автоматични ъпдейти когато са малки или са свързани със сигурността. Големите ъпдейти, трябва да ги правите ръчно. Също така трябва да инсталирате и ъпдейтвате разширенията ръчно.

Поддържането на вашия WordPress сайт винаги със най новите версии на ядрото, разширенията и темите е жизнено важно за неговата стабилност и сигурност. Затова е нужно да инсталирате ъпдейтите за да получите нови неща и поправки на грешки в кода.

Може би сте забелязали, че за някой от популярните разширения излизат нови версии почти всяка седмица. За повечето хора е дразнещо при всяко влизане в акаунта, да се налага ръчно да се прави ъпдейт на разширенията. Ако вие сте от тези хора, да видим как може да настроите това да става без ваше участие.

Настройка на автоматичен ъпдейт на всички разширения в WordPress

Настройката става като просто добавите във файл functions.php на вашата тема този код:

add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_true' );

Този филтър казва на WordPress автоматично да инсталира новите версии на разширенията когато се появят.

Ако искате автоматично да се ъпдейтват и темите, тогава добавете и този код:

add_filter( 'auto_update_theme', '__return_true' );

Как автоматично да инсталирате ъпдейти САМО за някой от разширенията

Ако имате няколко разширения за които излизат нови версии по често, тогава може да настроите автоматична инсталация на най новата версия само за тях.
Или ако пък не искате да инсталирате актуализации за някое разширение. Всичко това се постига със инсталация на друго разширение. 🙂

Затова инсталирайте и активирайте разширението «Automatic Plugin Updates». След това посетете «Настройки» -> «Automatic Plugin Updates» и маркирайте разширенията които искате да се ъпдейтват автоматично. След това натиснете бутон «Save Changes» за да запазите направените промени.

автоматичен ъпдейт на разширенията

Забележка! Ако използвате това разширение, тогава не е нужно да използвате предишния метод със поставяне на код във functions.php.

Как да върнете предишна версия на разширение след инсталиран ъпдейт?

Въпреки, че разработчиците тестват своите творения, все пак може някое разширение или тема поради някаква грешка да «счупи» вашия сайт и той просто въобще да не работи. Тогава ще се наложи да възстановявате вашия сайт. Но работата е много и ако сте сигурни, че проблема е във някое разширение, тогава е по лесно да върнете нещата преди ъпдейта.

Инсталирайте и активирайте разширение «WP Rollback». След това влезте във «Разширения» и за всяко разширение ще видите линк «Rollback». Кликнете върху него, във отворилата се страница изберете нужната версия и натиснете бутон «Rollback».

връщане на предишна версия на WordPress разширение

Надявам се тази статия да ви помогне да настроите автоматичен ъпдейт на разширенията и темите в WordPress. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *