CloudFlare – бързина и защита за сайта

Здравей, читателю! CloudFlare е популярна услуга за облачно обслужване на сайтове и интернет ресурси който осигурява тяхната безопасност и оптимизация. Доставя защита от DDOS атаки, SSL сертификати и още много полезни инструменти.

CloudFlare е най големият, най бързият и най надеждният доставчик на DNS услуги в света, със повече от 35% дял от този бизнес.

Сайт добавен във CloudFlare се зарежда по бързо, като същевременно използва значително по малко трафик, а следователно натоварването на сървъра е много по малко. А сайта или интернет ресурса става много по добре защитен от DDOS атаки.

Компанията е създадена през 2009 година и използва усъвършенствана версия на Nginx и притежава над 100 дата центрове разположени във различни страни. Количеството на сървърите на компанията расте непрекъснато.

Как работи CloudFlare?

Сайта се включва към системата чрез попълване на DNS адресите на сървърите на CloudFlare във настройките на вашия хостинг сървър (за всеки ползвател се дава двойка DNS сървъри във вид ***.ns.cloudflare.com). Във вашия акаунт може да настроите записите на IP адреса (тип CNAME и A) и да определите дали трафика ще минава през CloudFlare (тогава IP адреса на сайта се скрива).

Тарифни планове

Регистрацията е безплатна, не се плаща за трафика който минава през CDN мрежата.

В CloudFlare има 4 тарифни плана:

  • Безплатен – безплатен SSL, статистика и блокиране на спам ботове, кеширане на съдържанието на сайта ви, режим при атака;
  • Професионален – SSL, статистика в реално време, оптимизация за мобилни устройства. 20$ на месец за първи сайт и 5$ за всеки следващ;
  • Бизнес – защита от DDOS атаки, 100% гаранция за достъпност на сайта. 200$ на месец;
  • Корпоративен – компенсация от 2500% при проблеми със сайта, техническа помощ по телефон. 5000$ на месец.

Във статистиката се събира информация за блокирани подозрителни посещения, общия обем на трафика за месец, икономисан благодарение на кеширането.

Always Online

Always Online е опция позволяваща да се разглежда сайта, дори във момента да не работи вашият сървър. Тази функция е безплатна за всички клиенти.

Как да добавите сайт във CloudFlare?

Първо, разбира се трябва да се регистрирате за услугата. След като се регистрирате и влезете във вашия акаунт отидете във раздел «Home» и кликнете бутон «+ Add a Site».

добавяне на сайт във CloudFlare

Попълнете URL адреса на сайта във празното поле и натиснете бутон «Add site».

добавяне на сайт във cloudflare

За днес това е всичко, използвайте услугата CloudFlare която ви предоставя безплатна защита от DDOS атаки и ускорява вашия сайт. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *