ТОП 7 разширения за WordPress, които трябва да ги има на всеки бизнес сайт

Здравейте, приятели! WordPress – е удивителна платформа. Толкова дружелюбна и интуитивно разбираема за тези които я използват, че може да създадете пълноценен сайт, без дори да напишете нито един ред HTML код. Навярно знаете, че в Интернет под управлението на WP работят над 75 милиона сайта. Всичките тези хора и компании не могат да грешат. Ако имате намерение да създадете бизнес сайт, съветвам ви да обърнете внимание на WordPress.

Потресаващ е факта, колко разширения може да ви предложи платформата. Разширенията позволяват да усилите и без това мощния потенциал на системата, да орежете част от функциите, да промените и настроите сайта за вашите нужди, докато той не започне да отразява вашите бизнес задачи. WP създава привлекателно място за вашите посетители, а вие по ефективно продавате вашите стоки и услуги. По надолу съм събрал ТОП 7 разширения за бизнес сайтове.

Yoast SEO

Има разбира се и други SEO разширения, но нито един от тях не се доближава и не може да се сравни със това произведение на програмното изкуство. Получавате пълен контрол над сайта – може да управлявате заглавията на страниците, а също и да променяте мета описанието на всички постове и страници.

Може да създавате правила за роботите на търсачките (follow, nofollow, index и т.н.) и да задавате 301 редирект. Също може да правите описанията за социалните мрежи и много други. Просто най-доброто SEO разширение.

JetPack by WordPress.com

JetPack е подходящ за всеки бизнес сайт. Притежава много полезни функции:

  • Безопасност – защитата на сайта винаги трябва да се намира най-горе във списъка на вашите приоритети, с което именно се занимава jetpack. Разширението защитава от brute force атаки, автоматично обновява разширенията и забранява непозволен достъп до сайта.
  • Статистика и ръст на трафика – показва точно колко посетители е имало на сайта, а също и притежава функция за подобни публикации и репостове.
  • Оптимизирано управление – има централен панел с настройки, от който може да управлявате всичките разширения, постовете, статистиката и менюто. Доста е удобно за управление на няколко сайта.
  • Производителност – разширението повишава скоростта на зареждане на сайта и производителността с използване на CDN от wordpress.com.

Wordfence Security

Безопасността на сайта е много важна. Wordfence Security e най-сваляното разширение за безопасност. Разширението проверява сайта за вируси и вредоносен код, след което пуска ред операции за осигуряване на безопасността и повишаване на производителността.

Блокира известните източници за атаки, като сайтове и цели вредоносни мрежи, забранява непозволен достъп до сайта, постоянно сканира вашия сайт за уязвимости, а също ви снабдява със богат набор от статистически данни. Има толкова много възможности, че е трудно да се опишат накратко.

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Нужно е периодично да правите резервно копие на сайта. Представете си, че е станало нещо със сървъра, или вашия сайт е атакуван, а вие нямате бекъп. Липсват ви продажби? Портфолио или клиенти? Тук ще ви помогне това разширение.

Може да направите частичен или пълен бекъп на сайта. Даже може да настроите повтарящ се бекъп и да съхранявате резервни копия например в Google Drive, SFTP, FTP, имейл и т.н. Също така разширението е и много бързо, само за няколко минути може да създадете резервно копие на целия сайт. Разширението е със най-високия рейтинг между бекъп решенията.

Contact Form 7

Цялата прелест на бизнес сайта е в това, че той позволява на съществуващите и възможни клиенти денонощно да се свържат с вас. Предлага прост начин за връзка със посетителите, а също има възможност за писане на коментари и водене на диалог, което е крайно важно за успешния маркетинг.

WooCommerce

Ако искате да продавате стоки във вашия сайт, не трябва да подминавате WooCommerce. Разширението притежава пълен комплект от инструменти за създаване на красив интернет магазин. Може да избирате няколко начина за плащане и предоставя много дружелюбен процес по оформяне на покупката.

Може да създавате секции с описание на стоката, да генерирате съдържание и да създавате теми, което ще привлича посетителите. Много бутони за безплатна доставка и купони за намаления. Дори може да интегрирате PayPal за плащане и Google Analytics за проследяване на продажбите. Статистиката не лъже, разширението има повече от един милион инсталации.

WP Super Cache

Това разширение не просто е за бизнес сайтове, то трябва да стои на всички сайтове които се управляват със WordPress. Разширението помага да се създаде именно това, което искат всички – бърз сайт. Това става за сметка на превръщането на динамичните страници в статични HTML страници, които се зареждат много по-бързо, което значително повишава скоростта на зареждане на сайта в браузърите.

Обобщение

Всичките тези разширения са много ценни, но това не означава, че трябва веднага да ги инсталирате всичките. Прекалено много разширения в сайта предизвикват редица проблеми, като забавяне на сайта и проблеми със адаптивността. Необходимо е да избирате и инсталирате само тези разширения, от които действително има нужда вашия сайт.

Напишете в коментарите кои разширения, според вас, трябва да стоят на всички бизнес сайтове. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *